Radio Marija Bistrica - RMB - Radio zabave, igrice, vijesti, kolumne, blogovi, radio

Radio Marija Bistrica - RMB Portal - Svetište Marija Bistrica

Najavi događaj na RMB portalu

Vaše ime i prezime:E-mail

Naslov najave

Tekst najave

Postani član RMB portala

Nakon popunjavanja forme biti će vam poslan E-mail sa aktivacijskim kodom na upisanu adresu. Da bi se prijavili morate aktivirati korisnički račun preko aktivacijskog linka.

Email

Korisničko ime

Lozinka

Ponovi lozinkuZaboravili ste podatke?

Upišite E-mail koji ste unijeli kod registracije i poslat ćemo vam podatke na upisani E-mail.

EmailJeste li znali?

Da kao članovi RMB – portala imate slijedeće pogodnosti:

 • kao član imate pravo na 3 besplatne čestitke i obavijesti godišnje
 • možete biti novinar slati nam:
  - vijesti
  - obavijesti
  - i najave
  koje ćemo Vama kao članovima besplatno objaviti u programu RMB-a i na RMB Portalu
 • možete biti bloger ili kolumnist – objavljivati svoja razmišljanja, pjesme, misli na portalu i u programu RMB-a
 • možete biti fotograf – slati nam svoje fotografije na objavu te za iste biti nagrađeni
 • ukoliko imate bend i pjesmu, a član ste RMB-a, predstavit ćemo Vaš band i glazbu u programu besplatno

Kao partneri RMB-a (odnosi se na pravne osobe), imate slijedeće pogodnosti:

 • ostvarujete poseban popust za naše reklamne usluge kako u programu tako i na našem web portalu

Preporuči portal prijatelju

Upiši E-mail i pošalji prijatelju ili prijateljici preporuku za portal.

Tvoje imeE-mail prijatelja/prijateljice

Moguće je poslati na više email adresa odjednom. Potrebno ih je odvojiti zarezom

Poruka

Radio Marija Bistrica - RMB - Radio zabave, igrice, vijesti, kolumne, blogovi, radio

Slušajte nas preko interneta!

Ukoliko imate instalirani program Winamp, kliknite na doljnju ikonu za slušanje programa Radija Marija Bistrica

Za skidanje programa Winamp kliknite na ikonu download!

Download

Ugodno slušanje / Zatvorite prozor

SPONZORIRANI SADRŽAJ

NASUMIČNO IZ ZABAVE


Taxist

Postanite taxist u neobičnom gradu.

GLAZBENE ŽELJE

Autor i naziv pjesme
Vaše ime i poruka

SMS-om:095 913 3972
Pozivom (8:00 - 20:00): 049/ 468 - 707

Glazbene vijesti 05.08.2014

KUD „Lj.Gaj“ Mače gostovao na Večeri folklora u Bibinju

Protekli vikend starija folklorna sekcija KUD-a „Ljudevit Gaj“ Mače nastupala je s pjevnim i plesnim programom na tradicionalnoj manifestaciji „Večer folklora“ u Bibinju.

KUD „Ivan Goran Kovačić“ – „Veseli Bibinjci“ bio je domaćin tradicionalne manifestacije „Večer folklora“ u Bibinju koja se održava već 11 godina zaredom. U sklopu Večeri folklora nastupio je domaći KUD, ali i gosti: KUD „Sv.Duh“ - Posedarje, KUD „Andrija Matijaš“ - Pauk-Marina, KUD „Ljudevit Gaj“ Mače, KUD „Ivan Glavosijek“ Raštane. Večer folklora održana je na Trgu Tri sela pred mnogobrojnom publikom koja je bila oduševljena programom KUD - a Mače, posebno koreografijom Žetveni običaji iz Mača i okolice "Je li ste nam doma gospodar?".
U petak u kasnim večernjim satima, mačanski folkloraši doputovali su u Polače, mjesto nedaleko Biograda gdje su ih dočekali domaćini. Smještaj i spavanje bilo je organizirano u školi, a u subotu prije nastupa bio je organiziran posjet Biogradu i kupanje, kao i slobodno do samog večernjeg nastupa u Bibinju. Prije odlaska u Bibinje, KUD-ovce je ispred ureda gradonačelnika u Biogradu primila zamjenica gradonačelnika i predstavila im ukratko Biograd i njegove projekte. Biograd i Bibinje je zajedno s KUD-ovcima posjetio i načelnik Općine Mače, Stjepan Sokolić, kojega su ugostili predstavnici i načelnik Općine domaćina.
KUD "Lj.Gaj" predstavio se publici pjevnim programom koji je uvježbala voditeljica pjevanja Maja Šćuric i plesnom koreografijom pod vodstvom Tomislava Mataića. U nedjelju su KUD-ovci nakon mise u 9 sati kojoj su prisustvovali u narodnim nošnjama, otpjevali nekoliko marijanskih pjesama.
U Mače su se vratili u ranim večernjim satima i ponijeli sa sobom lijepe dojmove i uspomene zajedničkog druženja i nastupa u Bibinju. Sada slijedi ljetna pauza do kraja kolovoza, a potom probe i pripreme za daljnje nastupe.

Romana Sedak
 

Pročitaj vijest Komentari: 0

Glazbene vijesti 14.07.2014

Završila Tamburaška noć u Maču

Tamburaška noć u Maču, tradicionalna manifestacija u organizaciji KUD-a "Ljudevit Gaj" završila je u subotu. Kroz tri dana posjetitelji su mogli uživati u bogatom kulturnom i zabavnom programu. Subotnji program, pod šatorom na mačanskom sajmištu, pjevnim nastupom ispunile su vokalne grupe, pjesmama etno i folklornog sadržaja. Predstavile su se odrasla folklorna skupina KUD-a domaćina, vokalni sastav Lire KUD-a Đurmanec i ženska vokalna grupa Kajda. Nakon njihovog nastupa posjetiteljima se obratio župan Krapinsko-zagorske županije, koja je, uz Općinu Mače bila pokrovitelj manifestacije. Župan Željko Kolar, uz podršku organizatorima, izrazio je zadovoljstvo što može biti u Maču na tradicionalnoj manifestaciji kao što je Tamburaška noć. Posjetitelje je završnu večer zabavljala grupa Foršuss, u ponoć su izvučeni i dobitnici tradicionalne tombole s vrijednim nagradama, koje su osigurali domaći sponzori. Njima je zahvalnice uručila predsjednica KUD-a Ljudevit Gaj Valentina Benčić.

Kulturni dio programa Tamburaške noći u četvrtak su otvorili mali folkloraši: dječje sekcije KUD-a "Lj.Gaj", KUD-a "Martinčani" iz Martinske Vesi, KUD-a "Lobor" i KUD-a "Novi Golubovec". Nakon veselih dječjih sekcija, nastupile su mačanske mažoretkinje "Alina".

Druga večer Tamburaške noći započela je nastupom limene glazbe DVD-a Mače, a nastavila se Zlatnom tamburicom, revijalnom smotrom tamburaških sastava i središnjim događajem Tamburaške noći. Na Zlatnoj tamburici nastupali su: mlađa tamburaška sekcija KUD-a "Lj.Gaj" u solo izvedama Karla Stanića, Mihaela Benčića i Matije Benčića, tamburaški orkestar KUD-a "Laz" iz Laza, tamburaški orkestar "Angleuš" iz Mača i tamburaški sastav "Klipani" iz Bistre.

Kroz sva tri dana KUD „Lj.Gaj“ na svom je štandu prodavao domaće proizvode: štrukle, klipiće, gibanicu, bučnicu i ostalo, kao i kape, majice, bedževe i licitarska srca KUD-a. Domaće proizvode su ispekli KUD-ovci i njihove vrijedne mame i bake. Za zabavni dio programa pod šatorom bili su zaduženi grupa Foršuss i Master bend.

Pročitaj vijest Komentari: 0

Glazbene vijesti 08.07.2014

Tamburaška noć Mače 2014. godine od 10. do 12. srpnja

KUD "Ljudevit Gaj" Mače i ove godine organizira tradicionalnu Tamburašku noć Mače 2014. godine. Uz bogat kulturni program, kroz tri dana u Maču (10.7., 11.7. i 12.7.) održat će se nastupi zabavnih sastava i brojna druga događanja.
 
Ove godine sponzori su: Krapinsko-zagorska županija i Općina Mače, dok je glavni sponzor tombole BAMT Mače i PVC stolarija Bojan Tkalec. Ostali sponzori tombole su obrtnici s područja Mača.

Program za Tamburašku noć 2014. godine  Mače


            ČETVRTAK, 10.07.2014.

•    19,30 - OTVARANJE TAMBURAŠKE NOĆI
•    19,30 NASTUP DJEČJIH FOLKLORNIH SEKCIJA
 KUD "LJUDEVIT GAJ" MAČE
 KUD "MARTINČANI" MARTINSKA VES
 KUD LOBOR
 KUD NOVI GOLUBOVEC
•    21,30 - NASTUP MAŽORETKINJA "ALINA" MAČE
•    22,00 - ZABAVNI SASTAV FORŠUSS

PETAK 11.07.2014.

•    19,30 - NASTUP LIMENE GLAZBE DVD-A MAČE
•    20,00 - REVIJALNA SMOTRA TAMBURAŠKIH SASTAVA I ORKESTARA "ZLATNA TAMBURICA 2014"
•    21,30 - ZABAVNI SASTAV MASTER BAND

SUBOTA,  12.07. 2014.

•    16,30 ŠAHOVSKI TURNIR
•     20,00 PJEVNI PROGRAM:
            VOKALNI SASTAV KUD-a "LJUDEVIT GAJ" MAČE
            ŽVG "KAJDA"
            MALI VOKALNI SASTAV KUD-a "LAZ" LAZ BISTRIČKI
             VOKALNI SASTAV " LIRE" KUD-a ĐURMANEC
 ŽVG "KIRJALES"
•     21,30 - ZABAVNI SASTAV FORŠUSS  I GOSTI VEČERI
•     24,00 - IZVLAČENJE TOMBOLE
 

Pročitaj vijest Komentari: 0

Glazbene vijesti 30.06.2014

Članovi DVD-a Lobor ostvarili uspješni nastup u Češkoj na 27. festivalu puhačkih orkestara „Fedo 2014.“

Članovi puhačkog orkestra DVD-a „Lobor“ i loborske mažoretkinje ostvarili su uspješni i zapamćeni nastup u Češkoj gdje su gostovali od 20.6. do 22.6. na 27. festivalu puhačkih orkestara  „Fedo 2014.“
U četvrtak, 19. lipnja, na sam blagdan Tijelova, članovi DVD-a „Lobor“ – puhački orkestar i mažoretkinje te njihova pratnja krenuli su put Češke. Osim članova Društva s predsjednikom Josipom Hendijom, DVD-ovcima su se pridružili i Mladen Mikac, predsjednik Općinskog vijeća općine Lobor, Višnja Loparić, predsjednica mažoretkinja, Marko Sambol, službeni fotograf puta te Dalibor Veseli iz Daruvara, inače član DVD-a u Daruvaru zahvaljujući kome su i stupili u kontakt s domaćinima iz Češke.

U petak, 20. lipnja naši predstavnici stigli su u češki grad Štětí gdje su i bili smješteni u hotelu. U 18 sati održali su koncert s loborskim mažoretkinjama na Husovom trgu. Pokazali su češkoj publici bogatstvo hrvatskih pjesama te izveli razne hrvatske, ali i strane skladbe pod ravnanjem prof. Igora Kralja. Cijeli boravak bio je obilježen raznim događanjima i nastupima.

U subotu, 21. lipnja u 9 sati puhački orkestar nastupao je na Novom trgu, a u 11.30h organiziran je i prijem kod gradonačelnika koji ih je toplo pozdravio i zaželio im dobrodošlicu. Predsjednik DVD-a, Josip Hendija i predsjednik Općinskog vijeća, Mladen Mikac uručili su mu prigodne poklone. Osim puhačkog orkestra iz Hrvatske, gostovali su i puhački orkestri iz Njemačke i Austrije. Mimohod svih učesnika započeo je prije svečanog otvaranja festivala „Fedo 2014.“
U povijesnom gradu Ušteku 20 km od Štětíja održao se nacionalni festival puhačkih orkestara „Fedo 2014.“ na kojem su nastupili puhački orkestri iz Češke, Njemačke, Austrije i Hrvatske (puhački orkestar DVD-a Lobor s loborskim mažoretkinjama).
Loborske mažoretkinje ostvarile su zapaženi nastup i u konkurenciji od 9 grupa osvojile 3. mjesto. Koreografije su osmislile voditeljica Ema Loparić i članice Helena Martinuš i Ana Markulin. Domaće mažoretkinje iz Štětíja osvojile su prvo mjesto. U nedjelju, 22. lipnja povodom zatvaranja festivala sve su grupe odsvirale zajednički koncert i to završne marševe od kojih je dvije skladbe dirigirao prof. Igor Kralj, dirigent puhačkog orkestra DVD-a Lobor.  Publika je kroz održavanje festivala bila brojna i s oduševljenjem je gledala i slušala nastupe puhačkih orkestara.
Loborski izvođači vratili su se u Lobor puni pozitivnih dojmova i s pohvalama za nastupe, a predsjednik DVD-a Josip Hendija također je bio vrlo zadovoljan boravkom u Češkoj: „Naš nastup prihvaćen je izvrsno, kao i izbor skladbi. Bili smo posebni u odnosu na ostale što se tiče samog odabira skladbi, ali i izvođenja. To nam je ujedno i ulaznica za ostale festivale i nastupe. Sad kreću pripreme za uzvratni susret 2015. godine. Izvrstan tim mažoretkinja također je ostvario uspješan nastup i čestitam im na osvojenom 3. Mjestu. Također, zahvaljujem svim sudionicima i domaćinima koji su nas jako lijepo ugostili i primili.“
Ovakva gostovanja prilika su za upoznavanje novih krajeva, ljudi i običaja, a članovi DVD-a „Lobor“ dostojno su prezetirali svoju općinu, Zagorje i cijelu Hrvatsku.

Romana Sedak
 

Pročitaj vijest Komentari: 0Radio Marija Bistrica - RMB - Radio zabave, igrice, vijesti, kolumne, blogovi, radio