Radio Marija Bistrica - RMB - Radio zabave, igrice, vijesti, kolumne, blogovi, radio

Radio Marija Bistrica - RMB Portal - Svetište Marija Bistrica

Najavi događaj na RMB portalu

Vaše ime i prezime:E-mail

Naslov najave

Tekst najave

Postani član RMB portala

Nakon popunjavanja forme biti će vam poslan E-mail sa aktivacijskim kodom na upisanu adresu. Da bi se prijavili morate aktivirati korisnički račun preko aktivacijskog linka.

Email

Korisničko ime

Lozinka

Ponovi lozinkuZaboravili ste podatke?

Upišite E-mail koji ste unijeli kod registracije i poslat ćemo vam podatke na upisani E-mail.

EmailJeste li znali?

Da kao članovi RMB – portala imate slijedeće pogodnosti:

 • kao član imate pravo na 3 besplatne čestitke i obavijesti godišnje
 • možete biti novinar slati nam:
  - vijesti
  - obavijesti
  - i najave
  koje ćemo Vama kao članovima besplatno objaviti u programu RMB-a i na RMB Portalu
 • možete biti bloger ili kolumnist – objavljivati svoja razmišljanja, pjesme, misli na portalu i u programu RMB-a
 • možete biti fotograf – slati nam svoje fotografije na objavu te za iste biti nagrađeni
 • ukoliko imate bend i pjesmu, a član ste RMB-a, predstavit ćemo Vaš band i glazbu u programu besplatno

Kao partneri RMB-a (odnosi se na pravne osobe), imate slijedeće pogodnosti:

 • ostvarujete poseban popust za naše reklamne usluge kako u programu tako i na našem web portalu

Preporuči portal prijatelju

Upiši E-mail i pošalji prijatelju ili prijateljici preporuku za portal.

Tvoje imeE-mail prijatelja/prijateljice

Moguće je poslati na više email adresa odjednom. Potrebno ih je odvojiti zarezom

Poruka

Radio Marija Bistrica - RMB - Radio zabave, igrice, vijesti, kolumne, blogovi, radio

Slušajte nas preko interneta!

Ukoliko imate instalirani program Winamp, kliknite na doljnju ikonu za slušanje programa Radija Marija Bistrica

Za skidanje programa Winamp kliknite na ikonu download!

Download

Ugodno slušanje / Zatvorite prozor

SPONZORIRANI SADRŽAJ

NASUMIČNO IZ ZABAVE


Guverner Pokera

Zaigrajte stvarni poker.

GLAZBENE ŽELJE

Autor i naziv pjesme
Vaše ime i poruka

SMS-om:095 913 3972
Pozivom (8:00 - 20:00): 049/ 468 - 707

Glazbene vijesti 21.12.2014

Lado u bazilici Majke Božje Bistričke

Svetište Majke Božje Bistričke i ove je godine organiziralo koncert Ansambla narodnih plesova i pjesma Hrvatske Lada. Riječ je o koncertu božićnih napjeva hrvatskih krajeva, a koji je održan u Bazilici Majke Božje Bistričke u subotu. Bazilika je bila premala da primi sve ljubitelje, a oni koji su imali priliku slušati i vidjeti ove prave čuvare hrvatske baštine, svoje će dojmove prepričavati još dugo. Dirigenti Joško Čaleta i Dražen Kurilovčan suvereno su vodili zbor i orkestar kroz božićne napjeve od otoka i Dalmacije do Baranje i kajkavskih krajeva. Za kraj Lado je pripremio i izbor svjetskih božićnih skladbi, a sam finale ponudio je sjajnu izvedbu ''Narodi nam se'' u kojoj su  Ladovcima pridružili i gotovo svi posjetitelji. Lado ove godine slavi 65 godina, a Marija Bistrica i Bazilika MBB-e zasigurno je bila jedna od ljepših postaja slavljeničke turneje, kojom je ujedno obilježeno i 25 godina održavanja tradicionalnih božićnih koncerata. Pred kraj koncerta, koji je ujedno bio i dio manifestacije Advent u Mariji Bistrici, sve je pozdravio mons. Zlatko Koren, rektor Svetišta MBB-e, izrazivši zahvalnost Ladu i oduševljenje još jednim njihovim gostovanjem u Mariji Bistrici.
 

Pročitaj vijest Komentari: 0

Glazbene vijesti 16.12.2014

Adventski koncert u župnoj crkvi sv. Jurja u Gornjoj Stubici

Na četvrtu Adventsku  nedjelju, 21. prosinca u 19 sati, održat će se adventski koncert „Rosite nebesa odozgor“ u župnoj crkvi sv. Jurja u Gornjoj Stubici. Adventske pjesme često ostaju u sjeni popularnih božićnih pjesama. Njihovu ljepotu te povijesnu i umjetničku vrijednost žele vam na ovom koncertu predstaviti: Bebob Sax Quartet, ženski vokalni ansambli: Fiole i Jurjevke, dječji zbor Mali Jurjevčani, pod vodstvom zborovođe Jurice Darapija i mješoviti zbor Vokalisti Sv. Jurja pod vodstvom zborovođe Ivice Kontenta. Ulaz je slobodan.
 

Pročitaj vijest Komentari: 0

Glazbene vijesti 03.12.2014

Lado u Belcu 15. prosinca

Ansambl narodnih plesova i pjesama Lado održat će božićni koncert u crkvi Sv. Marije Snježne u Belcu, u ponedjeljak 15. prosinca s početkom u 20 sati. Na programu su božićne pjesme i napjevi u obradama Bože Potočnika. Joška Čalete, Dražena Kurilovčana, Tomislava Uhlika, te Ivice i Branka Ivanković. Tako će svi posjetitelji moći čuti Kolende i božićne pjesme vinodolske doline, Božićne pjesme iz Baranje, Kolendu iz Bola na otoku Braču, Trikraljske pjesme te izbor svjetskih božićnih skladbi iz Poljske, Venezuele, Portorika, Meksika i SAD-a. Dirigenti su Joško Čaleta i Dražen Kurilovčan. Organizatori koncerta su Dobrovoljno vatrogasno društvo Belec i Župa BDM Snježne Belec, a ulaz je slobodan.

Pročitaj vijest Komentari: 0

Glazbene vijesti 17.11.2014

Blues med bregi

Prošli je tjedan (10. -15. 11.2014.) diljem Zagorja protekao u izuzetnom spoju globalne glazbe i lokalnih emocija.  Hrabro zamišljen i uspješno izveden, prvi Zagorje Blues Etno Festival (ZBEF), koji se prošli tjedan dogodio na šest lokacija diljem Krapinsko-zagorske županije – u potpunosti je uspio. Bio je to spoj odlične glazbe, edukacije, zabave, izuzetnih izvođača, turističke ponude, atraktivnih lokacija, brojne publike i snažnih emocija. Koncepcija programa bila je pun pogodak, svi festivalski programi  prepuni, a publika zadovoljna. Više nego dovoljno da s nestrpljenjem čekamo njegovo sljedeće uprizorenja jer po svim pokazateljima Zagorje želi da ZBEF postane tradicionalan. No, krenimo redom:
 
1. dan - ZABOK - 10.11.2014.
      U odličnom raspoloženju otvoren je prvi ZBEF. Rasprodana dvorana Multimedijalnog centra u Zaboku, pomoćna scenografija mjuzikla ''Zeleno blago'', upečatljiv zvuk, svjetlo i dojam. Zahvaljujući Veleposlanstvu SAD-a u Zagrebu, nastupili su blues enciklopedisti iz Chicaga, dinamični Joe Filisko & Eric Noden, a domaćin Tomislav Goluban s pratećim bendom nije prešao ni jedan breg da dođe na nastup. Nastup je trajao više od dva sata, reakcija publike bila je iskrena i snažna, posebice kad su gosti iz SAD-a zasvirali domaću ''Išel budem v kleticu''. Tišina i disciplina koja je vladala u dvorani tijekom svirke, dala je dodatnu vrijednost ovom događanju.

2. dan - KLANJEC - 11.11.2014.
      ZBEF je nastavljen simpatičnim druženjem u gradskoj knjižnici “Antun Mihanović” u Klanjcu gdje su organizator festivala Tomislav Goluban i njegova diskografska kuća Spona na dan 11.11. u 11 sati donirali knjižnici 111 (uglavnom blues) CD-a i time nadopunili njenu glazbena sekciju. Diskove će kao i knjige moći posuđivati svi koji su učlanjeni u bilo koju knjižnicu Krapinsko-zagorske županije.

3. dan - KRAPINA - 12.11.2014.
      U atraktivnom Muzeju krapinskih neandertalaca, trećeg je dana ZBEF-a nastupila etno kantautorica i književnica Lidija Bajuk sa svojom gošćom, mladom Leom Šprajc te gitarist Damir Halilić Hal iz Rijeke. Intimna etno-blues atmosfera uz vrhunske izvedbe glazbenika dale su ovom jedinstvenom muzeju potpuno novu dimenziju.
Danas dostupni istraživački podaci kažu da su za prve glazbene instrumente zaslužni neandertalci. Tko zna, možda je i frula izrađena od bedrene kosti medvjeda ili jelena nekad svirala u Hušnjakovoj spilji.

4. dan - HUM NA SUTLI - 13.11.2014.
      U okviru edukacijskog programa ZBEF-a, a u sklopu svjetskog projekta „Blues in the schools“ koji je pokrenula krovna svjetska blues udruga „Blues Foundation“,  učenicima Osnovne škole Huma na Sutli, prezentirana je usna harmonika. Glazbeni teoretski dio uz dodatno predavanje o autorskim pravima HDS ZAMP-a održano je u prvom dijelu programa, dok su u drugom, praktičnom dijelu, zahvaljujući njemačkoj tvornici glazbenih instrumenata Hohner, učenici preuzeli donirane usne harmonike. Druženje je nastavljeno uz kratki tečaj sviranja i predstavljanja različitih tipova usnih harmonika.
Financijski lako dostupan instrument - usna harmonika - ukorijenjen je u zagorsku glazbenu tradiciju ali je tijekom godina postupno zaboravljen. Povijest nastanka usne harmonike, njezino porijeklo, vrste, dijelove, način dobivanja tonova te povezanost sa blues i etno glazbom bila su dio građe ovog edukacijsko-zabavnog druženja s djecom.
    ''Radionica je protekla iznad svih očekivanja'', naglasio je Tomislav Goluban. ''Djeca su fantastično reagirala, aktivno sudjelovala i sa zanimanjem kući odnijela donirane usne harmonike. Možda će ovi  glazbeni instrumenti utrti put novim mladim glazbenim talentima. Trebamo im samo pružiti priliku.''

5. dan - HRAŠĆINA - 14.11.2014.
      Uz vino, hranu i blues, protekao je peti dan ZBEF-a u Vinariji Bolfan, na Vinskom vrhu u Hrašćini.  Nekoliko tjedana unaprijed rasprodane karte za ovu nesvakidašnju vinsku degustaciju jamčile su još jednu uspješnu večer. Druženja uz kvalitetna jela, vrhunska vina i blues, na Vinskom vrhu postoje od 2009. godine.  Ovaj spoj edukacije i zabave osmislila su dvojica Tomislava (Bolfan + Goluban) te nastavila uspješnu suradnju i kroz ZBEF. Spoj bajkovite atmosfere vinarije na Vinskom vrhu nikoga ne ostavlja ravnodušnim pa su tako i gosti iz Slovenije, sastav Easywalkers u laganoj bluzerskoj šetnji sljubili okus glazbe uz četiri slijeda hrane i vina.

6. dan - MARIJA BISTRICA - 15.11.2014.
      Svečana završnica ZBEF-a održana je u Mariji Bistrici u Bazilici Majke Božje Bistričke. Zagrebački zbor “Izvor” svojim je koncertom publiku doslovno ostavio bez teksta! Pomno izabran repertoar sadržavao je gospel, blues ali i hrvatske duhovne skladbe koje su u svetom prostoru pružile neposredan i prisniji ulaz u svijet glazbe. Bazilika je bila ispunjena do zadnjeg mjesta, oduševljenje publike naziralo se i u pokojem suznom oku.
''Bolje finale nismo mogli poželjeti. Emotivno, dirljivo i moćno uz snažnu energiju završio je prvi ZBEF. S istim tim emocijama krećemo u pripreme novog izdanja za 2015. Vidimo se dogodine!'' - zaključio je organizator festivala, Tomislav Goluban.
 

Pročitaj vijest Komentari: 0Radio Marija Bistrica - RMB - Radio zabave, igrice, vijesti, kolumne, blogovi, radio