Radio Marija Bistrica - RMB - Radio zabave, igrice, vijesti, kolumne, blogovi, radio

Radio Marija Bistrica - RMB Portal - Svetište Marija Bistrica

Najavi događaj na RMB portalu

Vaše ime i prezime:E-mail

Naslov najave

Tekst najave

Postani član RMB portala

Nakon popunjavanja forme biti će vam poslan E-mail sa aktivacijskim kodom na upisanu adresu. Da bi se prijavili morate aktivirati korisnički račun preko aktivacijskog linka.

Email

Korisničko ime

Lozinka

Ponovi lozinkuZaboravili ste podatke?

Upišite E-mail koji ste unijeli kod registracije i poslat ćemo vam podatke na upisani E-mail.

EmailJeste li znali?

Da kao članovi RMB – portala imate slijedeće pogodnosti:

 • kao član imate pravo na 3 besplatne čestitke i obavijesti godišnje
 • možete biti novinar slati nam:
  - vijesti
  - obavijesti
  - i najave
  koje ćemo Vama kao članovima besplatno objaviti u programu RMB-a i na RMB Portalu
 • možete biti bloger ili kolumnist – objavljivati svoja razmišljanja, pjesme, misli na portalu i u programu RMB-a
 • možete biti fotograf – slati nam svoje fotografije na objavu te za iste biti nagrađeni
 • ukoliko imate bend i pjesmu, a član ste RMB-a, predstavit ćemo Vaš band i glazbu u programu besplatno

Kao partneri RMB-a (odnosi se na pravne osobe), imate slijedeće pogodnosti:

 • ostvarujete poseban popust za naše reklamne usluge kako u programu tako i na našem web portalu

Preporuči portal prijatelju

Upiši E-mail i pošalji prijatelju ili prijateljici preporuku za portal.

Tvoje imeE-mail prijatelja/prijateljice

Moguće je poslati na više email adresa odjednom. Potrebno ih je odvojiti zarezom

Poruka

Radio Marija Bistrica - RMB - Radio zabave, igrice, vijesti, kolumne, blogovi, radio

Slušajte nas preko interneta!

Ukoliko imate instalirani program Winamp, kliknite na doljnju ikonu za slušanje programa Radija Marija Bistrica

Za skidanje programa Winamp kliknite na ikonu download!

Download

Ugodno slušanje / Zatvorite prozor

SPONZORIRANI SADRŽAJ

NASUMIČNO IZ ZABAVE


The farmer

Upravljaj farmom, uzgajaj biljke, prodaj jaja i napreduj.

GLAZBENE ŽELJE

Autor i naziv pjesme
Vaše ime i poruka

SMS-om:095 913 3972
Pozivom (8:00 - 20:00): 049/ 468 - 707

Glazbene vijesti 17.11.2014

Blues med bregi

Prošli je tjedan (10. -15. 11.2014.) diljem Zagorja protekao u izuzetnom spoju globalne glazbe i lokalnih emocija.  Hrabro zamišljen i uspješno izveden, prvi Zagorje Blues Etno Festival (ZBEF), koji se prošli tjedan dogodio na šest lokacija diljem Krapinsko-zagorske županije – u potpunosti je uspio. Bio je to spoj odlične glazbe, edukacije, zabave, izuzetnih izvođača, turističke ponude, atraktivnih lokacija, brojne publike i snažnih emocija. Koncepcija programa bila je pun pogodak, svi festivalski programi  prepuni, a publika zadovoljna. Više nego dovoljno da s nestrpljenjem čekamo njegovo sljedeće uprizorenja jer po svim pokazateljima Zagorje želi da ZBEF postane tradicionalan. No, krenimo redom:
 
1. dan - ZABOK - 10.11.2014.
      U odličnom raspoloženju otvoren je prvi ZBEF. Rasprodana dvorana Multimedijalnog centra u Zaboku, pomoćna scenografija mjuzikla ''Zeleno blago'', upečatljiv zvuk, svjetlo i dojam. Zahvaljujući Veleposlanstvu SAD-a u Zagrebu, nastupili su blues enciklopedisti iz Chicaga, dinamični Joe Filisko & Eric Noden, a domaćin Tomislav Goluban s pratećim bendom nije prešao ni jedan breg da dođe na nastup. Nastup je trajao više od dva sata, reakcija publike bila je iskrena i snažna, posebice kad su gosti iz SAD-a zasvirali domaću ''Išel budem v kleticu''. Tišina i disciplina koja je vladala u dvorani tijekom svirke, dala je dodatnu vrijednost ovom događanju.

2. dan - KLANJEC - 11.11.2014.
      ZBEF je nastavljen simpatičnim druženjem u gradskoj knjižnici “Antun Mihanović” u Klanjcu gdje su organizator festivala Tomislav Goluban i njegova diskografska kuća Spona na dan 11.11. u 11 sati donirali knjižnici 111 (uglavnom blues) CD-a i time nadopunili njenu glazbena sekciju. Diskove će kao i knjige moći posuđivati svi koji su učlanjeni u bilo koju knjižnicu Krapinsko-zagorske županije.

3. dan - KRAPINA - 12.11.2014.
      U atraktivnom Muzeju krapinskih neandertalaca, trećeg je dana ZBEF-a nastupila etno kantautorica i književnica Lidija Bajuk sa svojom gošćom, mladom Leom Šprajc te gitarist Damir Halilić Hal iz Rijeke. Intimna etno-blues atmosfera uz vrhunske izvedbe glazbenika dale su ovom jedinstvenom muzeju potpuno novu dimenziju.
Danas dostupni istraživački podaci kažu da su za prve glazbene instrumente zaslužni neandertalci. Tko zna, možda je i frula izrađena od bedrene kosti medvjeda ili jelena nekad svirala u Hušnjakovoj spilji.

4. dan - HUM NA SUTLI - 13.11.2014.
      U okviru edukacijskog programa ZBEF-a, a u sklopu svjetskog projekta „Blues in the schools“ koji je pokrenula krovna svjetska blues udruga „Blues Foundation“,  učenicima Osnovne škole Huma na Sutli, prezentirana je usna harmonika. Glazbeni teoretski dio uz dodatno predavanje o autorskim pravima HDS ZAMP-a održano je u prvom dijelu programa, dok su u drugom, praktičnom dijelu, zahvaljujući njemačkoj tvornici glazbenih instrumenata Hohner, učenici preuzeli donirane usne harmonike. Druženje je nastavljeno uz kratki tečaj sviranja i predstavljanja različitih tipova usnih harmonika.
Financijski lako dostupan instrument - usna harmonika - ukorijenjen je u zagorsku glazbenu tradiciju ali je tijekom godina postupno zaboravljen. Povijest nastanka usne harmonike, njezino porijeklo, vrste, dijelove, način dobivanja tonova te povezanost sa blues i etno glazbom bila su dio građe ovog edukacijsko-zabavnog druženja s djecom.
    ''Radionica je protekla iznad svih očekivanja'', naglasio je Tomislav Goluban. ''Djeca su fantastično reagirala, aktivno sudjelovala i sa zanimanjem kući odnijela donirane usne harmonike. Možda će ovi  glazbeni instrumenti utrti put novim mladim glazbenim talentima. Trebamo im samo pružiti priliku.''

5. dan - HRAŠĆINA - 14.11.2014.
      Uz vino, hranu i blues, protekao je peti dan ZBEF-a u Vinariji Bolfan, na Vinskom vrhu u Hrašćini.  Nekoliko tjedana unaprijed rasprodane karte za ovu nesvakidašnju vinsku degustaciju jamčile su još jednu uspješnu večer. Druženja uz kvalitetna jela, vrhunska vina i blues, na Vinskom vrhu postoje od 2009. godine.  Ovaj spoj edukacije i zabave osmislila su dvojica Tomislava (Bolfan + Goluban) te nastavila uspješnu suradnju i kroz ZBEF. Spoj bajkovite atmosfere vinarije na Vinskom vrhu nikoga ne ostavlja ravnodušnim pa su tako i gosti iz Slovenije, sastav Easywalkers u laganoj bluzerskoj šetnji sljubili okus glazbe uz četiri slijeda hrane i vina.

6. dan - MARIJA BISTRICA - 15.11.2014.
      Svečana završnica ZBEF-a održana je u Mariji Bistrici u Bazilici Majke Božje Bistričke. Zagrebački zbor “Izvor” svojim je koncertom publiku doslovno ostavio bez teksta! Pomno izabran repertoar sadržavao je gospel, blues ali i hrvatske duhovne skladbe koje su u svetom prostoru pružile neposredan i prisniji ulaz u svijet glazbe. Bazilika je bila ispunjena do zadnjeg mjesta, oduševljenje publike naziralo se i u pokojem suznom oku.
''Bolje finale nismo mogli poželjeti. Emotivno, dirljivo i moćno uz snažnu energiju završio je prvi ZBEF. S istim tim emocijama krećemo u pripreme novog izdanja za 2015. Vidimo se dogodine!'' - zaključio je organizator festivala, Tomislav Goluban.
 

Pročitaj vijest Komentari: 0

Glazbene vijesti 14.11.2014

I Vlatka Burić se natječe za Eurosong

Hrvatska ni ove godine neće sudjelovati na Eurosongu, ali možda će ipak Hrvatica (Samoborka) sljedeće godine pjevati na Eurosongu? Hrvatska pjevačica Vlatka Burić sudjeljuje na švicarskom natječaju sa skladbom “There with me”. Skladbu potpisuje poznati autorski dvojac Jud Friedman i Alan Rich koji su napisali brojne svijetske hitove, među ostalima za Whitney Houston “Run to you” i mnoge druge (Toni Braxton, Ray Charles, Chaka Khan, Leann Rimes, Barbara Streisand).

Svatko ima priliku dati maksimalno 4 boda jednim glasanjem. Glasajte potpuno besplatno putem interneta. Konkurencija je velika. Samo 18 pjevača ulazi početkom prosinca u predzadnji krug pred stručni žiri. Svaki glas je važan.Link na Eurosong natječaj Švicarske: http://esc.srf.ch/en-ch/vlatka-buric?sorting=alpha


Poslušajte pjesmu: http://www.vlatkaburic.com/music/there_with_me.mp3
 

Pročitaj vijest Komentari: 0

Glazbene vijesti 07.11.2014

1. Zagorje blues etno festival

Od ponedjeljka 10. do subote 15. studenog, na rasporedu je 1. Zagorje blues etno festival, pod organizacijskom palicom Tomislava Golubana. U svom prvom izdanju ovaj jedinstveni događaj na šest različitih mjesta diljem Zagorja nudi četiri koncerta te dva edukativna programa. Program počinje u ponedjeljak u Multimedijalnom centru u Zaboku, koncertom od 20 sati na kojem nastupaju Joe Filisko & Eric Noden iz Chicaga, te Tomislav Goluban sa bandom. U utorak je, u Gradskoj knjižnici  “Antun Mihanović”, Klanjec, od 11 sati na rasporedu edukativni program pod nazivom Knjige, ploče i blues, uz donaciju CD-a - Blues audio zbirka za KZŽ. Srijeda 12. studeni nudi koncert Lidije Bajuk i Damira Halilića Hala i to u Muzeju Krapinskih Neandertalaca u Krapini od 19 sati. U četvrtak festival seli u Hum na Sutli u tamošnju Osnovnu školu Viktora Kovačića, gdje je na rasporedu program Blues in the Schools - Usna harmonika u školi. Vino + hrana + Blues naziv je programa, koji će se pak održati u Vinariji Bolfan Vinski vrh, Hrašćina u petak 14. studenog, uz koncert banda Easywalkers iz Ljubljane. Završnica 1. Zagorje blues etno festivala održat će se u Mariji Bistrici, u subotu 15. studenoga, kada će koncert u Bazilici MBB-e, od 19 sati održati Zbor Izvor, zbor mladih Župe sv. Josipa iz zagrebačke Trešnjevke.


pon 10.11.
Multimedijalni centar, ZABOK, 20h
Joe Filisko & Eric Noden (Chicago, USA)
Tomislav Goluban & LPFB (Zabok)
Ulaz 30,00kn (Pretprodaja: Knjižnica Zabok)

uto 11.11. Knjige, ploče i blues
Gradska knjižnica “Antun Mihanović”, KLANJEC, 11h
Donacija CD-a: Blues audio zbirka za KZŽ
Ulaz slobodan

sri 12.11. Koncert:
Muzej Krapinskih Neandertalaca, KRAPINA , 19h
Lidija Bajuk (Zagreb)
Damir Halilić Hal (Rijeka)
Ulaz slobodan

čet 13.11. Edukacija:
OŠ Viktora Kovačića, HUM NA SUTLI
Blues in the Schools - Usna harmonika u školi

pet 14.11. Vino + hrana + Blues
Vinarija Bolfan Vinski vrh, HRAŠĆINA, 19h
Koncert: Easywalkers (Ljubljana, SLO)
ULAZ 150,00kn (Rasprodano! Hvala!)

sub 15.11. Koncert
Bazilika Majke Božje Bistričke, MARIJA BISTRICA, 19h
Zbor Izvor (Zagreb)
ULAZ slobodan

Pročitaj vijest Komentari: 0

Glazbene vijesti 25.10.2014

Koncert HR PROJEKT – predstavljanje djela hrvatskih glazbenih stvaratelja široj glazbenoj publici

U petak, 24. listopada u dvorani Doma kulture u Mariji Bistrici, održan je koncert pod nazivom HR PROJEKT utemeljen s ciljem izučavanja i predstavljanja skladbi hrvatskih autora javnosti. Inicijativa je pokrenuta 2010. godine s pijanističke razine, ali s obzirom na veliko zanimanje koje je uskoro izazvala među studentima Muzičke akademije i organizatorima koncertnih sezona kako u Hrvatskoj tako i u inozemstvu, projekt se proširio na nove ideje. Sačinjen je popis djela ne samo vrijedan izvođenja, nego i prikladan i u pedagoškom smislu za različite stupnjeve napredovanja, a studenti sami s tog popisa izabiru djela prema kojima osjećaju umjetnički afinitet. Na koncertu u Mariji Bistrici predstavljena su djela skladatelja različitih generacija i glazbenih interesa: Berislava Šipuša, Stjepana Šuleka, Božidara Kunca, Davorina Kempfa, Anđelka Klobučara i Srđana Dedića. Djela su izveli mladi glazbenici, studenti Muzičke akademije u Zagrebu: pijanisti Katarina Sobočan i Stjepan Habunek te klarinetista Marko Zavišić. Pijanisticu Stefani Grbić, koja  zbog bolesti nije mogla nastupiti na koncertu, zamijenila je njezina profesorica Katarina Krpan - idejna začetnica HR PROJEKTA. Koncert glazbe hrvatskih autora publika je dobro primila, a Varijacije za klavir mladog autora Srđana Dedića, u izvođenju pijanistice Katarine Sobočan, popratila je toplijim pljeskom. Očito je da je HR PROJEKT dobro zamišljen i ispunjava svoj cilj, a to je češće izvođenje hrvatskih djela pred našom publikom kojoj je potrebno neko vrijeme akomodacije. Organizatori koncerta su Društvo „Sv. Juraj“ iz Gornje Stubice i Ogranak Matice hrvatske iz Marije Bistrice.

Pročitaj vijest Komentari: 0Radio Marija Bistrica - RMB - Radio zabave, igrice, vijesti, kolumne, blogovi, radio